Voorspellen

Dit jaar is een heel vreemd jaar. Met nieuwe regels, een nieuw “normaal”, nieuwe vormen van werken, onderwijs en contact met familie, vrienden en kennissen.

Wie had dat kunnen bevroeden? Ik geloof niet dat er één koffiedikkijker is geweest die dit heeft aan zien komen. We meenden dat de wereld maakbaar was, dat we leven tot in het oneindige zouden kunnen rekken, de dood uit konden bannen of tenminste ver voor ons uit zouden kunnen schuiven. Maar nee, die dromen (of nachtmerries?) worden nu wreed verstoord.

Wie kan in de toekomst kijken? Ik niet, niemand kan het. We kunnen het een klein beetje sturen, maar onverwachte dingen komen altijd om de hoek kijken. John Lennon wist het al: “Life is what happens when you are making other plans”

En afgelopen zondag hoorden we Rick Nieman in WNL op zondag zeggen: “voorspellen is altijd moeilijk, vooral als het de toekomst betreft.”

Kijk, dat bedoel ik!

5 thoughts on “Voorspellen

  1. “voorspellen is altijd moeilijk, vooral als het de toekomst betreft.”
    Hahaha. Zeer zinnige opmerking.

  2. Net als Emie genieten wij iedere dag van het mooie weer, de prachtige natuur hier om ons heen en denken niet te ver vooruit. Leven moeten we, nu!.

  3. Dat het een keer fout zou gaan was wel duidelijk, maar zo fout had niemand van ons aan gedacht.

  4. Een beetje sturen? Zelfs daar zet ik grote vraagtekens bij. Wij aardbewoners zijn megalomane mieren met rugnummers en we hebben zelfs niet eens het flauwste benul waar we mee bezig zijn en wat ons nu overkomt. Ook die zelfbenoemde deskundologen in al die praatprogramma’s niet. Speculeren is het enige dat ze kunnen. Ik ben er wel klaar mee, hoor.

Comments are closed.