Naar school

Gek toch dat net over de grens de dagelijkse dingen soms meteen al anders gaan. Hier verschilt de eerste schooldag niet veel anders dan andere dagen. Ja, voor jou en je kind natuurlijk wel. Maar voor anderen gaat de dag gewoon voorbij.

In Duitsland lijkt het wel wat anders te gaan. We zagen vorige week diverse ouders met een grote puntzak met snoep (?) naast hun kind met een fraaie nieuwe schooltas lopen. Die ging dus die dag voor het eerst naar school.
En in de winkels lagen ook heel veel mooie nieuwe schooltassen, vrijwel allemaal in rugzak-uitvoering. Dat draagt wat makkelijker. Klein verschil, maar toch…

5 thoughts on “Naar school

  1. Het is maar net wat de ouders er zelf voor feestje van maken. Kim bijvoorbeeld, de mamma van Bram en Max maakt er echt een feestje van. Nieuwe rugzak, met hun eigen naam erop, nieuwe broodtrommeltjes en bekers, gewoon leuk.

  2. Dat is heel wat anders dan hier vroeger. Met een zak troostvoer naar school, je moet er maar opkomen.

Comments are closed.