Nieuwe woorden

Van-Dale Van Dale wil weten welk nieuw woord het meeste indruk maakte in 2018.
Dit zijn ze allemaal:
balanstrutje, blokkeerfries, bomcycloon, creditboy, drankhangen, hempathie, intimiteitscoördinator, kantlijnsporter, kwispellezen, mangomoment, plogging, practivisme, primarkpremie, rooftijdschrift, selfieshopper, testosterontweet, vliegschaamte en yogasnuiver.
Geen idee wat ze betekenen, maar daar geeft Van Dale natuurlijk ook antwoord op. En je kunt dan ook nog stemmen op jouw favoriete woord.

Sommige betekenissen zijn wel te raden, maar wat een selfieshopper is? (iemand die bij internetwinkels kleding e.d. bestelt om er een selfie in of mee te maken (bv. om daar op de sociale media goed mee voor de dag te komen) waarna hij of zij het product terugstuurt naar de leverancier). Enfin, al die woorden zullen ook wel heel diep zakken in ons collectieve geheugen. Een selfieshopper ben ik niet, wil ik ook niet worden. Dat kan ik dus meteen vergeten.

12 thoughts on “Nieuwe woorden

  1. Net vanmorgen het woord “boezembalk” aangetroffen. Die wordt favoriet voor 2019.

  2. Het woord ‘blokkeerfries’ zal het wel gaan worden, denk ik. Verder lijken mij al die nieuwe woorden heerlijk voor de fanatieke scrabbelaars onder ons.

  3. Gisteren had ik van alle woorden de betekenis opgezocht. Dat ben ik nu alweer kwijt. Hier zit geen winnaar bij.

  4. Dit vind ik altijd leuk, maar deze keer ken ik de woorden niet. Ik heb er even snel een paar opgezocht, kwispellezer en yogasnuiver. Yogasnuiver vind ik wel heel goed bedacht. Kwispellezer had ik misschien moeten weten, maar ook daar had ik nog nooit van gehoord. Nou de rest ga ik nog opzoeken.

  5. Er zit niet een woord bij waar ik op zou stemmen. Vreemd, maar ik gok dat blokkeerfries het gaat worden…

Comments are closed.