Groei

groeiOveral in de wijk ligt er op dit moment heel veel boomschors. Grote lappen, die van de platanen komen. Het ziet er een beetje beangstigend uit, alsof de bomen ziek zijn. Maar niks is minder waar. Het is juist een teken van flinke groei. Platanen houden van warmte en gedijen dan goed. En dan knappen ze uit hun jasje. Aan sommige bomen is het heel goed te zien, die staan een beetje “naakt” in het gras. Ze schijnen ook niet zo veel last van al die droogte te hebben. Andere bomen en struiken laten hun blaadjes hangen of zijn al aan een vroege herfst bezig. Die zouden nu wel blij zijn met een flinke regenbui.

4 thoughts on “Groei

  1. Iemand in ons dorp heeft zowat de hele schors van een plataan in zijn tuin gekregen. Hij was er druk mee om al die stukken van zijn overigens gele gazon te harken. Ik heb het verschijnsel al meer gezien bij platanen, die bekend staan als zeer sterke bomen, en het komt allemaal wel weer goed. Gras maaien is er momenteel niet bij. Ik zie wel ineens bloemetjes in ons dorre gazon die ik nog nooit heb gezien 🙂 En qua slakken is het ook een topzomer. Heel wat anders dan 2016, toen was het oorlog tussen mij en de tuinslakken.

  2. Hier is ook alles kurkdroog, het gras groeit niet meer en is helemaal geel. Alleen de jonge aanplant krijgt water, de rest overleeft het hopelijk wel.

Comments are closed.