Ontspullen

Ontspullen, iedereen kent het woord wel, maar ik geloof niet dat het in de Dikke Van Dale staat. Nou ja, we weten in ieder geval wat het betekent. Doodgewoon alle ouwe meuk weggooien. En dat doen we dan bij voorkeur aan het begin van het jaar, want het was er weer druk vorige week, bij het Milieupark in Rotterdam. Lange rij auto’s met ladingen troep, dozen rommel en zakken afval. En er waren er al een heleboel geweest ook, zo te zien aan deze rij met volle containers. Het ruimt wel op. Jammer is alleen dat we binnen een jaar weer met nieuwe rotzooi zitten… 😉 😉 😉

8 thoughts on “Ontspullen

  1. een paar jaar terug verhuisde ik van een groot huis naar een klein appartement – ik moest hele containers spullen wegdoen en blijk er nu nog steeds niets van te missen … Klein gaan wonen is een prachtige manier om geen spullen meer bij te kopen die onnodig zijn, er is gewoon geen plaats voor 😉

  2. Niets nieuws kopen is ook ontspullen. Desondanks maak ik elk jaar een paar dagen vrij om kritisch kasten na te lopen op onnodige zaken. Het is een voortdurende kringloop bij mij…

  3. Ja, want de marketingmannetjes willen natuurlijk wel, dat er flink van hun zooi ingekocht wordt. Ik vraag me af of mensen nu echt gelukkig worden van al die bezittingen en dingetjes. Ik in ieder geval niet, dus is hier al flink opgeruimd. Heerlijk die ruimte en dat overzicht. Het scheelt ook enorm met huishoudelijk werk. De enige kamer waarin ik niet mag ontspullen is die van echtgenoot. En dat respecteer ik uiteraard.

  4. Ik heb nog niet ontspuld. Zoiets doe ik weinig als verzamelaar van alles. .. en je weet maar nooit waar je het nog voor kan gebruiken tic.

    Maar ik koop ook weinig en dan heb je minder weg te gooien. Bij voorkeur koop ik 2de hands. Iets naar een kringloopzaak brengen is veel simpeler dan er iets te kopen.

Comments are closed.