Recept

Wij zijn dol op gebakken aardappeltjes en vroeger maakte ik die vaak in de oven of gewoon in een grote koekenpan op het fornuis. Nu bak ik ze in de airfryer. De eerste keer deed ik dat volgens een op internet gevonden recept en met rauwe aardappelen. Dat beviel me niet zo. En al is het geen spectaculair recept, ik geef het toch graag door.
Ik snijd de krieltjes in niet al te dunne plakjes en kook ze even voor met wat zout (dan worden ze later beter bruin). Ze hoeven niet echt gaar te zijn, dus opzetten met kokend water en 10 tot 11 minuten laten koken. Dan afgieten en heel goed droog stomen.
Daarna bestrooi ik ze met een mengsel van paprika, peper en wat tijm. Maar als je van andere kruiderij houdt, neem gewoon wat je lekker vindt. Een halve eetlepel olie er over en dan goed omschudden, zodat alle schijfjes met kruiden en olie bedekt zijn. Op 180 graden Celcius in de airfryer, na 6-7 minuten omschudden, daarna na 5 minuten en nog een keer omschudden na 3 minuten. Alles bij elkaar duurt het hele bakken dus maar een kwartiertje.
De schijfjes zijn dan mooi bruin en knapperig. Beetje zout erover en dan smakelijk eten!

Bewaren

Bewaren

4 thoughts on “Recept

  1. Dat ga ik een keer uitproberen…. We hebben ook zo’n apparaat en ik vind het reuze handig.

  2. Zal lekker zijn, tnx.
    In plaats van ze vooraf te koken zet ik ze een minuut of 5,6 in de magnetron. Net zo goed, en handig.

Comments are closed.