Vakantie

In Bremen bezochten we ook de Böttcherstrasse. Van oudsher een verbinding tussen de Elbe en de binnenstad, maar na het verplaatsen van de haven in verval geraakt. Daar bracht koffiebrander Ludwig Roselius (van de koffie HAG) verandering in. Hij liet de straat opnieuw in expressionistische stijl bouwen, compleet met een poort waarop een opzichtig, gouden reliëf prijkt. De straat herbergt nu luxe winkels en er is een carillon van Meissner porcelein te bewonderen. Wij waren er toevallig precies om 3 uur en konden toen ook de verschillende afbeeldingen zien die tijdens het klokkenspel te voorschijn kwamen.

 

We maakten ook nog een rondvaart door de havens. De echte haven vind je in Bremerhafen, zo’n 60 kilometers verderop. Wij vonden het hier nogal stil en rustig. Maar ja, het is natuurlijk ook geen Rotterdam 😉 .

One thought on “Vakantie

  1. Mooie steden, Bremen en Hamburg. We waren er jaren geleden toen onze oudste zoon daar in de buurt werkte.

Comments are closed.