Handig??

Een paar dagen geleden stond in de krant dat binnen niet al te lange tijd verschillende tijdszones voor energieverbruik zullen bestaan. Want er zijn tijden dat de energiebehoefte een enorme piek heeft en er zijn tijden dat er nauwelijks vraag is naar energie. Dat moet anders! Dus wordt de dag in stukken gehakt en de energie goedkoper naarmate er minder vraag naar is. Stukken voordeliger zou het worden…. Maar ik geloof daar vooralsnog geen snars van.

In het zelfde artikel las ik ook dat er een app voor je smartphone komt, die je helpt bij het maken van je keuzes. Zodat je, ik geef maar een voorbeeld, gaat wassen om kwart over drie ’s nachts, want dan is de energie het voordeligst. Meteen bedacht ik me dat het misschien leuk is als je in een vrijstaand huis woont. Maar mijn buren zullen het niet zo leuk vinden om mijn wasmachine midden in de nacht te horen centrifugeren. En wat dacht je van een flat met zo’n 80 gezinnen, die allemaal op de voordeligste uren, dus midden in de nacht, gaan wassen. Daar had men nog niet over nagedacht…

6 thoughts on “Handig??

  1. Daar is die app dan weer voor. Die berekent welke tijd het voordeligst is en dan kan jij besluiten op welke tijd je wassen gaat. Moet ik dat wel weer plannen in een elektronische agenda, anders vergeet ik het prompt. Supereenvoudig, jaja

  2. Nou in de mijne zeker niet. Ik vind het allemaal te onbelangrijk voor woorden. Maar ik word wel moe van al die nieuwigheden πŸ™

  3. Als iedereen om half drie ’s nachts gaat wassen, is dat al snel geen voordelige tijd meer. πŸ™‚

  4. Wij wonen vrijstaand, dat is het probleem niet, maar een mens moet met steeds meer dingen rekening gaan houden. Ik weet niet of dat nog allemaal in mijn hersenpan past.

Comments are closed.