Tegenstelling

Toen ik gisteren met de metro naar de stad ging, lag er een gratis krant. Ik keek hem even in en werd getroffen door een pagina met twee compleet tegengestelde berichten.

Het eerste was een column van Luuk Koelman over te dure medicijnen. Er zijn wel medicijnen tegen kanker, maar die krijgen patiënten niet omdat ze te duur zijn. Ook al betalen ze daar elke maand hun verzekeringspremie voor.Het artikel daaronder heb ik niet gelezen, maar aan de kop viel niet te ontkomen. Het ging om het proces tegen Holleeder. Dat is steeds gecompliceerder

en gaat nog weer langer duren. De man wordt met veel politiebegeleiding heen en weer naar de rechtbank vervoerd, peperdure advocaten staan uren te praten. Ik vroeg me af hoeveel dat kost? Daar zal wel niets over in dat artikel staan, maar het moet inmiddels in de miljoenen lopen. Geld dat toch veel beter aan de zorg en aan die medicijnvergoeding besteed kan worden.

3 thoughts on “Tegenstelling

  1. Nee, dat kan helaas niet. Het is namelijk het een óf het ander. We leven – gelukkig – in een nog steeds fatsoenlijke rechtstaat, die na eeuwenlang hard bikkelen is ontstaan. Ook al vinden WIJ dat een misdadiger als Holleeder maar gewoon meteen voor tig jaar achter de deur moet…. dan moet er toch zo goed mogelijk gerechtigheid geschieden ook al kost dat inderdaad erg veel gemeenschapsgeld. Anders kunnen we net zo goed alles wat hier nog steeds beschaafd is opdoeken en een ordinair wetteloos bananenrepubliekje worden.

  2. moet je inderdaad kijken wat een geld er naar die crimineel gaat… dat kan elders zoveel meer goed doen

  3. Ik ben het vaak roerend met je eens en in dit geval HELEMAAL!!
    Het is niet te geloven, dat hele gedoe met die Holleeder!

    1

Comments are closed.