Niet de enigen….

Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat ik nog nooit in het Rijksmuseum geweest ben. Nu is het weer helemaal gerestaureerd en dus…. Maar waarom we nou juist deze week daar naar toe wilden, weet ik niet meer. In ieder geval hielden we geen rekening met al die andere mensen, die ook het zelfde plan hadden.Meteen al toen we uit de trein stapten, realiseerden we ons dat dit nou net niét een uitgelezen dag was. Dringen in de tram en bij het museum stond me een rij…. We zijn nog achteraan aangesloten, hebben even gewacht, maar toen werd ons duidelijk dat we beslist een andere dag moeten kiezen.  

Maar goed, een dagje Amsterdam is geen straf. We liepen heel op ons gemak kriskras over de grachten en gingen uiteindelijk naar de Hermitage, waar een prachtige tentoonstelling is ingericht over Tsaar Peter de Grote.
’s Avonds nog lekker op een terrasje wat gedronken en op de Zeedijk heerlijk Chinees gegeten.

3 thoughts on “Niet de enigen….

  1. Groot gelijk, ik zou ook niet zo lang willen staan wachten. En een mooie reden om binnenkort nog eens naar A’dam te gaan, toch?

  2. Over een halfjaar is het nieuwtje eraf en dan ga je lekker op je gemakje. Bij veel musea kun je tegenwoordig je bezoek reserveren. Ik weet niet of ze daar bij het Rijks ook aan doen

Comments are closed.