Ergernis

Wat heb ik me deze week geërgerd aan de berichtgeving rondom de dood van Margaret Thatcher.
Op het Nederlandse nieuws was vooral aandacht voor de feestjes die gehouden werden omdat ze was overleden.
Margaret Thatcher was een controversieel politica. Niet iedereen was het eens met haar standpunten, maar in een democratie mag dat. Dat er mensen zijn die geen traan zullen laten over haar dood, okay. Maar uitbundig feestvieren en dat ook uitgebreid tonen op de TV, dat hoeft toch helemaal niet.
Nee dan Arte, die ruim plaats maakte voor een documentaire. Die overigens niet alleen de positieve kanten van haar politiek liet zien. Maar haar daarmee wel een mooier en beter eerbetoon gaf dan de Nederlandse Omroep.
 

 

4 thoughts on “Ergernis

  1. Blijf kritisch! Uiteindelijk zien we alleen maar wat televisiemakers en nieuwsredacties ons willen laten zien en dat wordt naar mijn mening steeds minder objectief.

  2. Je weet toch dat de media in Nederland steeds meer Telegrafiseert of hoe moet ik het noemen… Veronicaat…. Alleen wat scoort in de kijkcijfers wordt getoond. Ik moet zeggen dat ik steeds minder tv kijk. Ook de zgn must sees van DWDD en zo… allemaal opgeklopte reljournalistiek.

    groetjes,

    Dorothé

Comments are closed.