Terug van weggeweest

Vorig jaar was ik met vriendin Irene in Parijs en bezochten we ook de enorme parfumerie Sephora op de Champs Elysées. Die staat stikvol met luchtjes, crèmes, lotions en wat er al meer te koop is. “Hier hebben we werkelijk alles”, vertelde ik. Maar na afloop zei Irene: “Gar  nicht gut sortiert, denn Tosca und 4711 haben die gar nicht”.
Maar nu kan ik Irene vertellen dat hier in Rotterdam, gewoon bij de Etos, weer 4711 te koop is. In de ouderwetse vertrouwde fles. Als actiegeur nog wel, voor moederdag!
Ik hoef het niet te kopen, want in mijn kledingkast staat nog altijd de fles 4711 van mijn moeder. Ze overleed in 1990, maar die fles staat er nog onaangeroerd en blijft daar staan, modeluchtje of niet.
 

2 thoughts on “Terug van weggeweest

  1. Mijn moeder was ook zo dol op ‘honjeklonje’zoals ze het uitsprak. Ik kreeg het altijd op een zakdoek op mijn voorhoofd bij hoofdpijn. Ik weet niet meer of het hielp. Tosca en Boldoot waren voor tussen je kleding. Motten hebben een hekel aan luchtjes. Ze heeft ook nog een tijd een zwak gehad voor Ice-eaudecologne, dat was net wat straffer 😉

  2. Veel oma’s roken vroeger naar odeklonje. Ik kan me nog herinneren dat de enige oma die ik heb gekend (ze ging helaas dood toen ik 8 was) wat 4711 op het mooi geborduurde zakdoekje dat ze voor me had gemaakt deed. Gek, dat zoiets je bijblijft.
    Natuurlijk blijft die fles van je mamma bewaard. Elke keer als je hem ziet denk je aan haar.

Comments are closed.