Beroemd

Weer zo’n bekend gezicht, maar ja wie is het nou ook alweer?
Deze man heeft vele boeken op zijn naam staan, waarvan er ook enkele verfilmd zijn. Hij won in 1954 de Nobelprijs voor literatuur.
Ik meen dat ik heel lang geleden eens iets van hem gelezen heb, maar het maakte mij vooral depressief. Wellicht was ik er toen te jong voor?
Maar ja, de man zelf was op het laatst ook geen vrolijk type. Hij schoot zich zelf dood, met zijn favoriete geweer, dat wel. Wie was hij?
 

 

2 thoughts on “Beroemd

  1. Ik zou de man op deze foto niet herkend hebben. De foto van zijn witte kop met dat baardje natuurlijk wel.

  2. Ja, dat is Hemingway. Ik was eens in Cuba en daar waren overal bordjes met ‘Hemingway was here’. Ook ergens een bordje met ‘Hemingway was not here’. Dat bordje vonden we het leukst. Ik heb alleen The old man and the sea gelezen en dat vond ik wel een prachtig verhaal. Misschien nog maar eens wat proberen.

Comments are closed.