Wat moet je ermee?

Laatst bedacht me dat er overal in Nederland kasten vol moeten staan met dingen die we kregen of kochten, maar die in het gunstigste geval slechts één keer gebruikt zijn. Want gebruiken jullie regelmatig een wafelijzer, chocoladefontein, pastamaker, donutbakker, kaasfonduestel, steengrill of andere apparaten?
Zelf moest en zou ik jaren geleden een pastamachine hebben. Kreeg hem voor mijn verjaardag van manlief, die er veel geld voor betaalde. En hoe vaak maakte ik verse pasta?

Met het schaamrood op de kaken beken ik dat die keren op de vingers van één hand te tellen zijn. Te veel werk, te veel rommel, te veel rompslomp.
Het zelfde geldt voor het wafelijzer. Ze zijn heerlijk hoor, die wafels. Maar na de eerste keer heb je voor jaren genoeg wafels gegeten. En komt er visite, dan dan haal ik gebak of koekjes bij de bakker.  Dus staan pastamachine en wafelijzer vredig op elkaar gestapeld in de berging.

4 thoughts on “Wat moet je ermee?

 1. Toen wij trouwden kregen we een kleine barbecue, een Hibachi. Die is een keer gebruikt toen we met een paar buren barbeceuden, als een van de gebruikte barbecues. Dat was het.
  We kregen ook een Römertopf, zo’n pan van klei die eerst nat gemaakt moest worden en daarna met inhoud urenlang in de oven moest. Die is een paar keer op die manier gebruikt en stond toen jarenlang op een plank in de garage. Daarna deden beide helften
  dienst als plantenbakje voor eenjarigen, heel decoratief.

 2. hoi Els,

  Iedereen trapt wel eens in zo’n aankoop. Ik heb een andere donutmaker waar je beslag in doet en dat het dan zo in de olie gaat, maar de donuts worden steenhard. Er zijn ook machines die ik heel vaak gebruik: digitale keuekenweegschaal, staafmixer, mixer, keukenmachine en niet te vergeten de broodbakmachine. Een loeigroot ding, maar zo handig. Ons totsi-ijzer was vesleten, maar de wafelbakplaten niet 😉

  groetjes,

  Dorothé

Comments are closed.