Teruggevonden

Lang geleden vond ik dit recept in een kookboek, dat ik van de bieb had geleend. Ik maakte de soep regelmatig, omdat die we allemaal erg lekker vonden. Maar toen raakte ik het recept kwijt, kon het boek niet meer terugvinden en ja dan maak je het dus niet meer.Maar deze week kwam ik het weer tegen in een oud schrift:

Portugese tomatensoep

1 bakje champignons
1 grote ui
2 teentjes knoflook
150 gr. magere ham
ca. 4 takjes peterselie
1 liter bouillon (van blokje)
majoraan of oregano, 1 laurierblad
4 grote vleestomaten
olie

Hak ui, champignons, peterselie en ham zo klein mogelijk.
Fruit het mengsel met de kruiderij in wat olie tot het zacht is.
Voeg dan de bouillon toe, breng het aan de kook en laat alles zo een kwartiertje sudderen.
Ontvel de tomaten, snij ze in grove stukken en doe ze bij de soep.
Laat de soep dan nog zachtjes koken tot de tomaten zacht zijn. Roer alles goed door.

Geef er (stok)brood en parmezaanse kaas bij.