Advies

Soms krijg je van die tegengestelde gezondheidsadviezen.

Zoals: Zonlicht is funest, eigenlijk zou u niet voor 3 uur naar buiten moeten gaan, vertelde de dermatoloog. Maar de oncoloog zegt: u moet regelmatig lekker wandelen in de buitenlucht, dan wordt er vitamine D opgenomen (want dat helpt tegen osteoporose).

Een halve liter yoghurt per dag, dat is te veel. Eén beker is voldoende, zei de huisarts, toen ik moest afvallen. En de diëtiste, die vond dat één dun plakje kaas per dag volstond. Deze week kreeg ik te horen dat ik ’s avonds maar een lekker plakje kaas extra moest nemen, ook al vanwege die botontkalking. En dagelijks een toetje, zoals vanillevla.

Kunnen jullie het nog volgen?

2 thoughts on “Advies

  1. Hoi Els,

    Wat voor het een goed is, is dat niet automatisch voor het ander. Ik hou het ook bij mijn eigen gezonde verstand, maar ik hou wel allerlei zaken bij en googel ook veel en trek dan mijn eigen conclusies. Daarbij spelen mijn eigen ervaringen ook een grote rol. Soms vraag ik naar aanleiding daarvan een advies aan bijv. het voedingscentrum.

    groetjes,

    Dorothé

  2. Nee, ik volg het al lang niet meer. Allemaal kletskoek. Gewoon je eigen gezonde verstand volgen. Waar je je goed bij voelt moet je handhaven. Dat is voor ieder mens anders. Ik merk dat ik me beter voel als ik niet te zwaar ben en flink water drink. Maar daar heb ik geen advies voor nodig.

Comments are closed.