Scherven

Er kunnen maanden voorbij zonder dat er ook maar een scherfje ergens vanaf springt. Maar vorige week was het op één dag twee keer raak. Eerst liet echtgenoot een flesje bier vallen in de berging. Niet alleen scherven, maar ook kleverige zooi was het gevolg. Alle spullen buiten gezet, geruimd, gedweild en na gedweild. Hèhè, dat was was dat.

‘s-Avonds viel een glas bier om in de keuken. Daar was de vloer net gedweild, maar die kreeg dus weer een sopje. Gelukkig bleef het glas heel.
Dat was niet zo toen ik een ijscoupe in de vaatwasser zette. Het was al bijna middernacht, maar met veel geraas viel hij op de tegels in duizenden stukken. Onbegrijpelijk hoeveel scherven er van één glas kunnen komen. Dus nog maar weer eens de stofzuiger gepakt. Maar de volgende morgen vond ik nog scherven onder het fornuis.

Ze zeggen dat scherven geluk brengen. Dus nu maar hopen dat de postcodeloterij hier valt…

One thought on “Scherven

Comments are closed.