Zonder vlees

Afgelopen woensdag kwam oudste zoon even bijpraten. Hij zou iets lekkers meebrengen. Eigengemaakte koekjes of zoiets. Maar uit zijn tas toverde hij een zelfgekookte (en nog bijna warme) maaltijd. Een groentestoofpotje en een chutney van dadels en ananas. Bijna bedwelmende geuren stegen op uit beide diepvriesdozen. Zijn vriendin eet vegetarisch en dit was dan ook helemaal zonder vlees of vis.

We hebben het met couscous gegeten. Het was verrukkelijk en we misten absoluut geen vlees. Het herinnerde me aan de tijd dat ik in verwachting was van oudste en ik geen hap vlees naar binnen kon krijgen. Zou het invloed hebben gehad?
In ieder geval heb ik maar eens gegoogled en wat vegetarische recepten verzameld. Want als ze samen komen, wil ik toch niet altijd hetzelfde voorschotelen.
Op de Vegetarische site heb ik dit recept voor courgettesoep gevonden. Dat ga ik zeker binnenkort maken.

3 thoughts on “Zonder vlees

  1. @Wieneke en @Nanos: wij eten niet echt vegetarisch, maar ook vrij weinig vlees. Kunstvlees wordt vaak van soja gemaakt en dat eet ik tegenwoordig niet uit medische overwegingen. Het heeft namelijk invloed op bepaalde hormonen en dat probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen. Al krijg ik toch nog wel wat soja naar binnen.
    Maar ook zonder kunstvlees kan vegetarisch eten heerlijk zijn. Er zullen binnenkort nog wel wat meer recepten volgen, denk ik.

  2. Het lastige met kunstvlees is, dat er niet op staat wat erin zit. En als je de afdeling voorlichting de fabriek belt of mailt, weten ze het daar vaak ook niet. Merkwaardig ja, maar veel kruidenmengsels zijn zo ondoorzichtig als wat. En dat kunstvlees zit vol met van die ondoorzichtige kruidenmengsels.

  3. Ik wou dat iedereen eens wat meer vegetarisch ging eten. Al is het niet uit principe, dan alleen maar omdat het zo lekker is. Gisteravond hebben wij weer eens rijst met shoarmareepjes en gewokte groenten gegeten. De shoarmareepjes zijn natuurlijk niet van vlees. Maar dat heb je absoluut niet in de gaten. Ik heb het uitgetest op mee-eters en die wilden me niet geloven totdat ik de verpakking liet zien.

Comments are closed.