Diva

Hier is ie dan: de jas waarover ik vorige week al schreef.

Helemaal zelf ontworpen, patroon getekend, geknipt en genaaid. Uiteraard met de nodige aanwijzingen van mevrouw Both en Henny van de Rotterdamse Snijschool. Het was geen snel project, maar ik heb er erg veel van geleerd.

Hierboven staat een collage van foto’s die ik maakte gedurende het hele proces.
Hij is gemaakt van tweekleurig, dubbel fleece. Ik was van plan om de rand aan de onderzijde van de binnenkleur te maken, net als de rand langs de mouwen. Maar dat werd uiteindelijk niet mooi, alsof ik stof te kort was gekomen. Tja, soms pakken de ideeën niet zo uit als je dacht…
De grote kraag is wel helemaal volgens plan. Ik voel me er een beetje een diva mee.

Voorlopig gaat ie nu even de kast in, tot de herfst en het weer koud en guur wordt.

7 thoughts on “Diva

 1. Een kunstwerk! Leuk om te lezen dat je gaandeweg het proces besluit om hem anders te maken dan je eerst in je hoofd had zitten, dat gebeurt mij met een schilderij ook wel eens.
  De kleur vind ik trouwens verfrissend!

 2. Hallo Els,

  Wat een onwijs gave jas. Kraag is heel mooi.

  Groetjes van je klasgenootje van de donderdagochtend.

  Antoinette

 3. Ik vind de jas heel mooi gelukt.
  En superknap dat je alles zelf hebt gedaan, van ontwerp tot het eindresultaat. Compliment!

 4. Hoi Els,

  Geweldig als zo’n megaproject af is. Ik vind de kraag echt super. Graag kom ik hem een keer live bekijken op details. We mailen nog om wat af te spreken.

  groetjes,

  Dorothé

Comments are closed.