Detectives

Ach ja, iedereen gaat tenslotte met pensioen. Dus ook knorrige oude TV-dectectives, zoals Inspector Frost. Jarenlang heeft hij op een heel persoonlijke manier louche en complexe zaken opgelost. Met behulp van of ondanks de tegenwerking van Mullet. Viel hij uit tegen halsstarrige leugenaars en verdacht hij ook weleens de verkeerde van moord.
En dat vond ik nou zo leuk. Hij was vooral heel menselijk met heel herkenbare trekjes. De slordigheid, het gebrek aan zin om de administratie bij te houden. Zijn gemopper en het jennen van elke nieuwe medewerker. En zijn ietwat troosteloos bestaan als weduwnaar.

Ik zal het zeker missen. Ik wacht dus maar op de herhalingen, die zeker weer komen gaan. Want de DVD´s kopen, dat gaat me weer te ver.

Voor deze allerlaatste aflevering is niet één, maar zijn er drie eindes gemaakt. Op de site van de KRO zijn de alternatieve eindafleveringen vanaf vandaag te zien.

4 thoughts on “Detectives

 1. De verhalen spelen rond 1140 in Engeland. Broeder Cadfael is een slimme monnik van rond de 60, die in de abdij van Shrewsbury leeft. Hij is een halve dokter en weet veel van kruiden en het menselijk lichaam. Hij lost samen met zijn vriend, schout Hugh Beringar, allerlei moorden op.
  Hier heb je wat titels: Het vege lijf, De duivelse droom, De gouden speld, Het heilige vuur, Het laatste lijk.
  Er zijn in totaal een stuk of 20 Cadfael boeken geschreven door Ellis Peters.
  Je kunt in de bieb er vast wel eentje te pakken krijgen.

 2. @Wieneke: de Engelsen zijn daar meesters in, niet alleen in detectives. Heb nog nooit een boek over Broeder Cadfael gelezen. Zal eens kijken in de bieb.

  @Jeanne: ze zullen nu wel een tijdje wachten, maar als ze weer komen is het zeker de moeite waard. Geen snelle oplossingen, maar mooi uitgediept en met “tongue in cheek” humor.

 3. Ja, er komen vast herhalingen. Daar moet ik dan maar op wachten, want ik heb het nooit gezien. Ik heb dus duidelijk wat gemist.

 4. Frost werd uitstekend gespeeld. Net als Inspector Morse en er zijn nog wel meer van die series. De Engelsen kunnen dat heel goed. Momenteel ben ik bezig om weer wat verhalen van Broeder Cadfael te lezen. Die zijn ook ooit op prachtige wijze verfilmd door de BBC. Ik hoop dat die ook nog eens herhaald zullen worden.

Comments are closed.