Reclame

Er zijn mensen die een Nee/nee sticker op hun brievenbus hebben. Die willen er geen folders en geen reclame in, zelfs geen wijkblaadjes. Uit milieu-overwegingen, of omdat ze die rommel toch niet lezen.

Wij hebben dat niet. Dus komen er wekelijks stapels krantjes en aanbiedingen bij ons in de bus. Maken we daar dan gebruik van? Welnee. Het merendeel van al die aanbiedingen hebben we niet nodig. Soms gaat het om boodschappen die ik helemaal niet gebruik, dan zijn het weer “3 voor de prijs van 2” aanbiedingen. En wat moeten we nou met 3x een halve liter shampoo? Of 3x een superverpakking pepermunt? Dat komt nooit op!

Waarom we dan niet zo’n sticker plakken? Omdat we nieuwsgierig zijn. We willen weten wat voor onnutte zaken er nu weer op de markt gekomen zijn. We willen ons verbazen over de apparaten die te koop zijn, zoals telefoons met internet, 300 smsjes per maand, een mp3-speler en een 2 megapixel camera. Die gebruiken wij niet, we doen al jaren met een simpele maar stevige Nokia. Maar dat het te koop is, dat geeft ons een fijn gevoel. En als we het nodig mochten hebben….., dan weten we waar het te koop is.

3 thoughts on “Reclame

  1. Wij hebben wel een Nee/Nee sticker, maar de mensen die de folders rondbrengen weten dat die eigenlijk alleen voor de vakantieperiodes is, en buiten de vakanties geniet ik elke week van de ladingen folders om dezelfde reden als Knutzels!

  2. In warme landen zie je dit soort verwaarlozing vaker, is mijn ervaring. Ja,’ wie dan leeft, wie dan zorgt’, is misschien het motto! Gelijk hebben ze, eerst lekker genieten van het mooie weer. Leuke foto’s!

  3. Wij doen het ook zonder zo’n vieze sticker en mét die stapels reclamefolders. We kijken die folders nog door ook.
    We willen weten, wat we allemaal niet willen hebben. Zo is dat.

Comments are closed.