Mutsjes

Een vriendin stuurde me een item over babymutsjes breien voor India. Klik hier of op de foto voor meer bijzonderheden en een patroon.
Een leuk initiatief en makkelijk om mee te doen. Je hoeft echt geen breiwonder te zijn om zo’n mutsje te maken. Dus misschien breng ik ook anderen nog op een idee.
Ik ben in ieder geval meteen begonnen. Ik volg mijn eigen patroon, met verspringende gaatjes. Want het mag allemaal naar eigen idee.

Wie nog restjes wol heeft, kan ook deze muts breien (wel de maat aanpassen)

3 thoughts on “Mutsjes

 1. @Nanos
  Tja, die katoenen sokken op school, ik vond het ook een ramp. Het is wat geworden, maar dat kon je nauwelijks sokken noemen. Toch heb ik later het breien weer opgepakt.
  En die mutsjes gaan op het koppie van een pasgeboren baby. Tegenwoordig krijgen alle babies ter wereld dat, om te voorkomen dat ze te veel warmte verliezen. Nou een in India wordt zo nu en dan nog wel eens een baby geboren, dus er zijn er héééé’l veel nodig 😉

 2. @Dorothé
  Breien is juist heel goed VOOR de stress. Het is een rampzalige bezigheid. Doe het nnoooiiitt meer!

  @Els
  Wat moeten ze in India met die mutsjes? Dat staat er niet bij.

 3. Hoi Els,

  Leuk dat je het geplaatst hebt op je blog. Op naailes zijn alle vrouwen aan het breien. Ik ga het ook nog op school (groep 8) voorstellen. Breien is goed tegen de stress (cito, werkweek etc.)
  groetjes,

  Dorothé

Comments are closed.