Reus

Wie denkt dat reuzen alleen bestaan in sprookjes, vergist zich.

Want Rigardus Rijnhout kon met recht een reus genoemd worden. Hij was bijna twee-en-een-halve meter lang, woog zo’n 230 kilo en had schoenmaat 62. Hij was een bekende figuur in Rotterdam en sommige kinderen vonden hem een beetje eng.

Maar de arme man leed onder zijn enorme voorkomen en het was heel moeilijk en kostbaar om hem te kleden en te voeden. Ook een normale baan was voor hem niet weggelegd.

One thought on “Reus

  1. Mijn vader en moeder hebben ‘de reus’ een paar maal in levende lijve gezien. Het was vooral op het laatst van zijn leven een erg zielig figuur. Aldus wijlen mijn ouders.
    Ik heb het Wikiverhaal even gelezen en dat stuk van dat hij uit het raam van zoveel hoog getakeld moest worden, klopt met wat ik heb gehoord. Alleen meende ik dat dat gebeurde toen hij overleden was. Maar dat maakt niet uit, hoor. Ocharm!

Comments are closed.