Recept: Doerian ijs

De recepten die ik geef, komen vrijwel allemaal uit mijn rijk gevulde kookboekenkast.

Onderstaand recept komt uit het boek “Strange Food”, een boek vol met de meest merkwaardige recepten. Van gebakken kikkers en krokodillen, tot gevulde tomaten met krekels.

Dit recept is weliswaar een beetje vreemd, maar wel goed te eten (al zal menigeen zijn neus hiervoor dichtknijpen).

IJsdessert met doerian

1/4 liter vanilleijs

1 blik doerian

2 koppen ananas of sinaasappelsap

Laat het ijs een beetje zachter worden in de koelkast.
Laat de doerian uitlekken en vang het sap op.
Pureer het vruchtvlees van de doerian.
Doe het ijs in een grote schaal en vermeng het met de doerianpuree.

Verpak het ijs weer in een doos en vries in tot het hard is. (het beste kan dit binnen één tot twee dagen gegeten worden)

Schep het ijs in glazen coupes.
Meng het ananas- of sinaasappelsap met het doeriansap en giet dit over het ijs.