Blik op blik

Blik-op-blik

Vorige week waren we in Deventer, want daar was een leuke tentoonstelling te bekijken.

“Blik op blik”: een hele etage van het Historisch Museum vol met prachtige oude en nieuwe blikken. Je kreeg een handige MP3 speler mee, die je op moest laden bij een rood plaatje en die dan uitleg gaf over wat er zoal te zien is. Met filmpjes over de fabricage van blik, de mogelijkheden ervan en wat de ontwerpers zoal voor ogen hadden.

Heel oude blikken uit 1880, ware kunstwerken. En ook een feest van herkenning: blikjes van Verkade, een flitsspuit, doosjes boenwas en nog veel meer.

De tentoonstelling is tot en met 19 september 2010 te zien.

Het museum is op maandag gesloten

3 thoughts on “Blik op blik

 1. Wij waren toevallig vanmiddag in dit museum.
  Het is een heel leuke tentoonstelling. Het museum zelf is ook interessant.
  We gaan nog een keer, want we willen alles wat uitgebreider bekijken dan we het vanmiddag konden doen.

 2. Oh dat is leuk. Wij gaan met enige regelmaat naar Deventer omdat het zo’n leuke stad is. Ik kom er vast nog wel voor 19 september.

 3. Ha die Els en Leo,
  tijdje geleden, dat we elkaar hebben gezien/gehoord. Leuke site, Els. Ik heb een paar weken geleden een “workshop” poppenhuisschilderijenschilderen gegeven, erg leuk om te doen. Voor foto’s: www. yvonnederu.com, klikken op minimensjes, februari 2010. Wij zijn eind februari nog een paar dagen naar Gent geweest, regenachtig en de stad spleinen opgebroken. Maken wij binnenkort weer eens een afspraak, nu het weer wat beter begint te worden?

  Groetjes,

  Riki en Ger

Comments are closed.