Maandag wasdag?

Wassen. Het lijkt wel of het nooit ophoudt. Zo is de wasmand leeg, zo stapelt het vuile goed zich weer op.
En dan moet er gewassen worden… Dat wil zeggen, we stoppen alle vuile spullen in de wasmachine, gieten er wasmiddel en misschien nog wasverzachter bij, draaien aan wat knoppen en kunnen dan vrolijk iets anders gaan doen. Na een paar uurtjes is de was klaar om te worden opgehangen of kan ze in de droger worden gestopt. Pffft, moet je daar nou zo veel bombarie over maken?

Nee, dan onze moeders en grootmoeders. Die hadden het niet zo gemakkelijk. Kijk maar eens wat er in die goeie ouwe tijd allemaal gedaan moest worden, voordat de lakens aan de lijn hingen. En dat was dan alleen nog maar de witte was…..

Wasvoorschriften-klein

wasvoorschriften

Klik op de afbeelding om het leesbaar te maken.

2 thoughts on “Maandag wasdag?

  1. Daar hoeven we niet jaloers op te zijn. Bij deze wasvoorschriften kun je ook nog denken aan het stijven van (tafel-)lakens en dergeljike.

    Door die wasmachine kunnen we nu elke dag schone kleren aantrekken en de bedden heel wat vaker verschonen dan ze toen deden. We hebben nu dus wel weer heel wat meer was.

Comments are closed.