Borstkankeronderzoek

borstkanker-lint Uit eigen ervaring weet ik dat het heel erg belangrijk is dat borstkanker vroegtijdig wordt ontdekt. Het bevolkingsonderzoek is dan ook een goede zaak.

Maar.., dat onderzoek vindt alleen maar regelmatig plaats als je 50+ bent. En dat terwijl er tegenwoordig zo veel jonge vrouwen getroffen worden door deze ziekte. Dus waarom niet alle vrouwen veel eerder al onderzoeken.Want hoe eerder ontdekt, hoe beter de kansen op herstel.

Op Petities.nl staat een petitie die de betreffende instanties verzoekt hier mee te starten. Er zijn al bijna een kwart miljoen ondertekenaars, maar naar mijn mening zou elke vrouw haar steun aan deze petitie moeten geven.

Dus dames (maar ook heren mogen meedoen), teken mee!! Hoe? Klik op het bovenstaande roze lintje om op de site te komen en het formulier in te vullen.

2 thoughts on “Borstkankeronderzoek

  1. @Bettie: geen idee, maar een mammografie zegt meer dan van buitenaf voelen. Goeie radiologen kunnen vet van tumoren onderscheiden. En je hoort tegenwoordig zo vaak dat jonge vrouwen borstkanker hebben. Het lijkt me toch een goed idee om die leeftijd te verlagen.

  2. Maar Els, ik heb wel eens in die bus gevraagd waarom het pas vanaf 50 was. Het antwoord was dat een foto op jongere leeftijd geen zin heeft omdat er dan nog teveel vetweefsel in de borst zit en daardoor weinig kans op ontdekking. Denk je dat dat onzin is?

Comments are closed.