
Ik maak graag quiches, met allerlei groenten. Ze smaken altijd en staan gezellig op tafel.
Meestal gebruik ik kant en klaar korstdeeg van Koopmans. Liever wil ik zelfgemaakt deeg, maar dat vind ik dan weer zo’n karwei…! Tot ik deze truc leerde. Simpel als wat, zelfs de verhoudingen zijn simpel.
Je hebt alleen een flinke doos (ca. 1,2 tot 1,5 liter) met goed sluitend deksel nodig. Doe daarin 250 gram meel, zout naar smaak, 100 ml. water en 100 ml. olie. Sluit goed af met het deksel en dan flink schudden maar. Na een minuutje zie je een bal deeg ontstaan. Net zo lang schudden tot de doos “schoon” is en het deeg is klaar.
Daarmee kun je meteen je ingevette schotel bekleden. Ik gebruikte mijn glazen vorm van 26 cm. doorsnee en had precies voldoende deeg.
Het smaakte prima, was knapperig en goed snijdbaar. En ook na een dag smaakte het nog uitstekend. Absoluut een topper!

Geweldige tip want ik heb al jaren geen handen meer die kunnen kneden. Net als jij hou ik van hartige quiches. Welk soort olie gebruik je?
Wat een bijzondere tip!
Het is in ieder geval een goed idee, dat moet ik eens uitproberen…
Wat klinkt dat heerlijk makkelijk! Ik houd van dit soort simpele recepten. Dankjewel Els.
heel bijzonder zo’n deeg lijkt mij, want zelf deeg maken is best zwaar kneed werk!
Wat een goed idee dat navolging verdient!