
Verdrietig zijn, het komt in elk mensenleven voor. Sommige soorten van verdriet moeten gewoon slijten, soms tergend langzaam. En dan nog kan het een tere en zere plek blijven.
Maar wat lichtere soorten verdriet zouden met dit soort remedies best wat kunnen verminderen.
Koken kan ontspannend werken, hakken en snijden geeft lucht aan frustraties. En het is in elk geval gezonder dan je verdriet verdrinken in alcohol.

Wat een leuk gedicht. En het klopt ook nog.
Kan in mijn kleine nostalgische keuken heel mijn ziel en zaligheid kwijt wanneer ik aan het koken,bakken en braden ben en ik kan op die momenten zelfs verdriet en pijn loslaten…..tot het moment van snijden en hakken wanneer het weer eens niet lukt om die knolselderie in stukken te snijden of wortels te raspen zoals ik het graag wil maar kracht en motoriek in handen niet meewerken kan mij dat frustreren ,verdrietig en boos maken.Maar nooit voor lang want al snel hoor ik een stem uit de kamer:ik kom er aan en help je ‘n handje.Vaak zet diezelfde keukenhulp alles aan potten,pannen,vergiet,zadelkruk op wielen al voor me klaar en maakt boven de krant op de serre tafel de groenten schoon en schilt de piepers etc..En wanneer ik me soms laat gaan met ‘n 🥲zonder🧅 en het me af en toe weer eens te veel wordt is die brede schouder ook niet ver weg en weet ik dat ik er gelukkig niet alleen voor sta.
Teveel koken is beslist ook niet goed voor de gezondheid… Doe maar de helft en dan een wijntje erbij.
Instemmende groet,
Goed idee, helaas helpt eten me het beste.
Zeker een prima remedie. En nog lekker ook 🙂
Amen!
Ik ben dol.op uien! Maar ken gelukkig maar weinig verdriet.
Dat is een mooie manier om met verdriet om te gaan.