Dat kan een kind…

Op Instagram volg ik “Mamaninthecuisine”, een Franse moeder van 6 kinderen die in Groot Brittannië woont.

Volgens haar krijgen Franse kinderen al op kleuterleeftijd les in koken op school. En dan beginnen ze natuurlijk niet met Boeuf Bourguignon.

Nee, ze bakken als eerste iets lekkers, een eenvoudige cake. En dat gaat met kopjes en lepels, dus een weegschaal komt er niet aan te pas.

Ik geef hier het recept:

Roer in een grote kom 1/2 cup volle yoghurt, 1 cup suiker, 1/2 cup olie en 3 eieren door elkaar.

Doe er dan 1-1/2 cup zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder en 1 theelepel vanille-extract bij.

Even goed mengen en in een ingevette cakevorm gieten. Dan ca. 45 minuten in een oven op 180 graden Celcius. Testen met een houten prikker, die moet er schoon uitkomen.

Dat moest ik toch ook eens proberen. En het was een succes. Zo simpel te maken en binnen een 20 minuten schoof ik hem in de oven.

Tja, zo’n kunst is het niet, als zelfs een kleuter het kan. 😉

Kijk ook eens bij “Mamaninthecuisine” zelf. Er staan nog veel meer lekkere dingen op haar account.

7 thoughts on “Dat kan een kind…

  1. Kan prima cake en koekjes bakken, maar kan niet overweg met een half kopje zus, 1 kopje zo. Oke, in de regel zit daar 125 cc in, maar bedoelen ze een afgestreken hoeveelheid of… kortom: ik wil gewoon zo’n weegschaal

  2. Tijd geleden dat ik iets bakte want tja…je mag het daarna ook opeten hè? Dit recept is wel erg aantrekkelijk om te maken dus leuk voor een regenachtig dagje!

  3. Ik kocht afgelopen weekend een cake bij de bakker, maar van de prijs was ik wel even geschrokken… Vroeger bakte ik ze zelf. Toch ook maar weer eens doen.

Comments are closed.