Plastic

Dat we ons gebruik van plastic moeten verminderen, daar heb ik helemaal geen moeite mee. Dus dat er geen plastic zakjes bij de supers liggen, prima. Maar het is natuurlijk wel een beetje hypocriete maatregel.

Want wie even rondkijkt bij zo’n winkel, ziet er nog plastic in overvloed. Drie paprika’s in een plastic verpakking, kant en klare soeppakketten in een kartonnen doos met … juist plastic er om heen.

Maar zoek ik zakjes om de appels in te doen, dan vind ik ze niet. Terwijl een papieren zak toch echt wel handig zou zijn. Ja, die kunststof zakjes zijn ook een prima alternatief, maar hoe vaak vergeet je die?

Soms lijkt het of er maatregelen genomen worden voor “het goeie supermarkt imago”. Terwijl er best meer gedaan kan worden.

Kaas op een papiertje in plaats van een plastic schaaltje, maar dan weer wel verpakt in …. ja hoor, plastic.

Kom op, daar kunnen we toch wel een goed alternatief voor vinden?

7 thoughts on “Plastic

  1. In de Duitse supermarkt waar ik regelmatig mijn boodschappen doe is veel groente en fruit los te koop. Er liggen papieren zakken en van die vaker te gebruiken kunststof gevalletjes.

  2. Bij ‘mijn’ plus nog steeds plastic zakjes. Vind t best hoor want zó veel gebruik ik er niet en weet niet of kwijtrakende netjes en papieren zakken nu zo veel beter zijn

  3. We winkelen blijkbaar allemaak bij de plus en ja, die heeft papieren zakken maar helaas ligt er nog veel te veel in plastic verpakt.

  4. In de Plus zijn ze inderdaad al een stapje verder met papieren zakken. En die netjes zitten standaard in mijn boodschappentas. Maar het zijn druppels op de gloeiende plaat…

  5. Ik winkel tegenwoordig bij de plus. Daar hebben ze keurige papieren zakjes om je losse spul in te doen.

  6. Helemaal eens! plastic om bv de komkommers vind ik ook zo’n onzin. En ja die netjes vergeet ik ook steeds en dan koop ik er maar weer een.Waar zijn die van gemaakt trouwens?

Comments are closed.