Smoesjes

Er is een tijd geweest dat bij de grote blauwe supermarkt gevraagd werd of je de bon wilde. Ik vond het altijd een vreemde vraag. Je wilt toch op zijn minst kunnen aantonen wat je allemaal gekocht hebt. En soms eens kunnen kijken hoeveel het een en ander nou kostte.

Maar in het kader van het milieu bleek die kassabon te zorgen voor te veel papierverbruik. Dus lieten tientallen mensen de bon niet meer uitprinten. Tja, het zou misschien enigszins zoden aan de dijk kunnen zetten…? Ik vond het nogal vergezocht.

Maar… na een kleine verbouwing van de Appie in mijn wijk, krijg ik de bon nu ongevraagd en bijna in mijn handen gepropt. Waarom? Omdat je bij de uitgang nu een hekje hebt en je daar je bon moet laten scannen. De winkel werkt nu met scanners en automatische kassa’s, vandaar.

Weg milieu besparingen, weg smoesjes. Iedereen weer aan de bon, of je wil of niet.

Besparen doet Appie natuurlijk op een andere manier. Er zijn nu minder kassa’s en dus ook minder caissiรจres nodig. En die besparing op personeelskosten, dat zet pas zoden aan de dijk! ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

9 thoughts on “Smoesjes

 1. Als ik maar 1 of 2 dingetjes heb ga ik langs de zelfscan, en vraag ik om de korte bon!!
  Dat gaat sneller als in de lange wachtrij aansluiten voor de kassa.
  Zeker in deze (coronatijd)

 2. Wij hebben nog een supermarkt vol met personeel. Er zijn wel een paar scankassa’s maar daar wordt niet veel gebruik van gemaakt. Als je veel boodschappen hebt wordt er iemand opgeroepen om te helpen inpakken, vrijdag a.s. staat er bij iedere kassa zo iemand. En je kan altijd thuis laten brengen, kost niets.

 3. Ik ga bij appie bonloos de winkel uit. Als ik met de scanner heb afgerekend kan ik met met mijn mobiel naar buiten.

 4. Ik scan helemaal niks, want ik ben een wat rommelige klant, die dat dan steeds weer vergeet. Maar die kulsmoesjes en dat ordinaire geld besparen door personeel te laten vervangen door robots vanwege het gemak en zo….. ach, wij doorzien dat allemaal wel.

 5. Het draait altijd weer om geld.
  Maar ik ga ook bij voorkeur langs een bemande kassa, omdat ik de cassiere niet van haar baan wil beroven.

 6. Je kunt bij de scankassa kiezen voor een lange of korte bon! In feite zijn er meer kassa’s en de wachtrijen zijn bijna verdwenen. Maar ik ga het liefst langs een bemande/bevrouwde kassa.

Comments are closed.