Over de grens

Sluis ligt in het uiterste zuidwest puntje van Nederland en je hoeft dan ook niet ver te rijden om in België te komen. Het was koud en dus kropen we na een wandeling in Sluis gauw de auto in om wat verder te kijken. Leo had gelezen dat Lissewege een leuk dorpje is. Het is nog allemaal authentiek en de huisjes zijn hel wit geschilderd. In het dorp staat een grote kerk, met mooie ramen en een prachtig gerestaureerd orgel.

De klok van de toren heeft een nieuwe wijzerplaat, maar de oude plaat wegdoen was niet aan de orde. Die staat nog in de kerk naast het orgel.

De omgeving van Lissewege heeft helaas niet de authentieke sfeer behouden. Grote viaducten doorsnijden het landschap en een constante stroom van goederenverkeer dendert er overheen. Ja ja, de nieuwe tijd…. net wat u zegt…!

10 thoughts on “Over de grens

  1. Lissewege is wel heel erg klein. Je bent er zo door heen. Maar wel gezellig en mooi. Damme ligt ook in de buurt. Dat is ook leuk. En Brugge natuurlijk maar zelf ben ik meer fan van Gent maar dat is dan weer een eindje verder. Plekken die je volgende keer misschien toch ook moet bezoeken?

  2. Nooit van gehoord.
    Maar ben er misschien wel eens in de buurt geweest.
    Maar dan ligt het dus in België als ik op de kaart kijk?

Comments are closed.