Nummer

Onze apotheek heeft iets nieuws. Al langer hebben ze mijn e-mail adres en wanneer er een nieuwe voorraad medicijnen is, krijg ik daarvan bericht. Dat is wel keurig. Zo vergeet ik die medicijnen niet op te halen en sta ik ook niet voor niks aan de balie.

Maar het laatste bericht bevatte naast de tekst ook een codenummer. Bij het ophalen kon ik dat gebruiken. Nou ja, ik had het gelezen en dat was dat. Maar wat blijkt? Aan de automaat (!) waar je je volgnummer moet krijgen, moet je dat codenummer ook in tikken. En dat was ik natuurlijk helemaal glad vergeten.

Ik moest dus wachten en kreeg mijn medicijnen tenslotte wel. Maar ik vind het maar niks. We worden steeds meer gedegradeerd tot een nummer. En zo langzamerhand zit menig hoofd vol van de PIN- en andere codes. En wat heeft het uiteindelijk voor nut?

8 thoughts on “Nummer

  1. Ik krijg die code per sms op mijn mobiel en kan het bij de medicijn automaat afhalen wanneer het mij uit komt. Ik vind het super want wij hebben maar 1 apotheek in heel Carnisselande en het is er altijd superdruk.

  2. Waren de medicijnen wel allemaal op voorraad? Dat is tegenwoordig ook een dingetje…

Comments are closed.