Zo te koop

Een tijd geleden kwam ik bij de drogist deze pillen tegen. Het kan zijn dat je er om verlegen zit. Toch vind ik het vreemd dat zoiets zo maar bij de drogist kunt kopen. Oh ja, het is goed dat je jezelf kunt behoeden voor een gemaakte fout. Dat die wilde avond met die leuke jongen geen gevolgen mag hebben en dat je dus daarom …
Maar ik had toch wel verwacht dat dit soort pillen uitsluitend bij een apotheek verkrijgbaar zou zijn, zodat er op zijn minst een beetje uitleg over de mogelijke bijwerkingen gegeven wordt. Nou vrees ik dat ze te pas en te onpas geslikt worden en wat dat dan weer tot gevolg heeft…?

7 thoughts on “Zo te koop

  1. Ik heb begrepen dat bij de morning afterpil alleen het tijdstip van de ovulatie wordt uitgesteld en verder niks. Er wordt geen zwangerschap afgebroken. De werking is 75% mits binnen 24 uur genomen en een dag later is dat gehalveerd. Echt hoe sneller hoe beter dus daarom gewoon vrij verkrijgbaar. De bijsluiter zal echt wel gelezen worden want je doet dit niet zomaar voor de lol.

  2. Er is nog een andere reden waarom je de morning-afterpil wil…
    Bij de apotheek kun je in het weekend niet terecht. Maar ik begrijp je redenatie. Het gaat nu te gemakkelijk.

  3. Inderdaad is dit heel vreemd. Er zit natuurlijk wel een uitleg bij, maar het is toch wat anders dan een paracetamol of zo. Drogisten zijn wel verplicht om bij het verkopen van een geneesmiddel aan de klant te vragen of die bekend is met de werking. Bij ons doen ze dat inderdaad.

Comments are closed.