Gevonden

Afgelopen vrijdag vond ik een betaalpasje. Nou ja, iemand anders vond het en gaf het aan mij. Hij wist niet wat ie er mee aan moest, dus legde hij het probleem bij mij neer.
En ja, wat doe je dan? Er staat een naam en een rekeningnummer op, maar daar begin je niks mee. Was het misschien iemand die ik op Facebook kon terug vinden? Maar na een beetje zoeken, vond ik de tip om er simpel achter te komen. Ik maakte 10 eurocent over naar de rekening van het pasje en meldde dat ik het pasje gevonden had. Ik kon via mijn mobiele nummer bereikt worden. En ja hoor, de volgende dag belde de eigenaresse op. Ze had het pasje nog niet eens gemist, maar was blij dat ze het zo terug had. Eind goed, al goed dus.

8 thoughts on “Gevonden

 1. @lezers: zo veel slimmigheid heb ik niet vsn mezelf hoor 🙂 ik las de tip op internet. Daar adviseerden ze 1 cent over te maken, maar dat vond ik erg knieperig.

 2. Dat is slim! Bij mijn ouders zou het niet werken, want die bankieren niet via internet. Dus daar zou weeeeeken overheen gaan (-:
  De oplossing van Rob vind ik ook een goeie. Het eerst zou ik fb proberen.
  Wat een clever Dickie ben jij toch!

 3. Ik ontdekte laatst na een dag pas, dat ik mijn pas kwijt was. Waarschijnlijk verloren. Bank gebeld en laten blokkeren. Er was gelukkig niets gebeurd met geld eraf halen.Ik had graag gehad dat iemand jouw oplossing had gebruikt, Els. Ga ik ook onthouden voor je weet maar nooit.

 4. Jeee, wat slim! Zal ik onthouden. Ik vond er ook eens eentje in het bos, van de Rabobank, en die heb ik meteen bij mijn eigen Rabokantoor ingeleverd. Zij keken in de computer en vonden de eigenares in een naburig dorp. Ze hebben die gebeld en ze was blij dat ze kon ophouden met zich dol zoeken.

 5. Goede oplossing.

  In een betaalautomaten stoppen met steeds een verkeerde pincode maakt dat de pas wordt ingeslikt.

  Vriendelijke groet,

Comments are closed.