Spijkerbroek

Als puber mocht ik geen spijkerbroek dragen. Dat was niet netjes en zeker niets voor meisjes, vond mijn moeder :-(Leo’s moeder kocht er wel een voor hem. Maar die moest toch terug naar de winkel, want zijn vader wilde niet dat hij in zo’n broek zou lopen.

Ach ja, tijden veranderen. Nu kun je de spijkerbroek niet meer weg denken uit het straatbeeld. En ook niet uit mijn kledingkast, want ik draag ze veel en graag. Maar wel zonder scheuren. Dus niet zo als deze, die al bij de koop er uitziet alsof je er jaren en jaren in geklust hebt.

 

 

One thought on “Spijkerbroek

  1. Wij mochten op school helemaal geen lange broek dragen. Nou ja, met een rok eroverheen mocht dan nog wel, maar dat deed natuurlijk niemand.
    Ik kan me nu met moeite herinneren wanneer ik voor het laatst een rok droeg. Zo zie je maar.

Comments are closed.