Opruimen

Hebben jullie dat nou ook? Dat je de opruimkriebels krijgt aan het begin van het jaar.
Ik ben helemaal niet van de goede voornemens, maar elk jaar in januari krijg ik zin in opruimen. Kasten leegmaken, dingen sorteren en overbodig spul weggeven of in de vuilnisbak stoppen.
Niet dat de kasten dan meteen leeg zijn, want ik krijg ook de neiging om weer eens wat nieuws te kopen. Zo liepen we afgelopen vrijdag bij IKEA, op zoek naar dekbedhoezen. Want die oude konden er echt niet meer mee door. En dat was beslist waar, want echtgenoot draaide zich vorige week om en scheurde finaal door de dekbedhoes.
Maar ja, de marketingafdeling van IKEA is superslim, dus brachten we niet alleen dekbedhoezen mee naar huis, maar ook kussens (die waren ook aan vervanging toe) Plus bijpassende hoeslakens bij de hoezen. En ook nog twee dozen glazen. In de gauwigheid maar vergeten dat we nog plenty glazen hadden.
Enfin, om een lang verhaal kort te maken. De hele zaterdag hebben we geruimd, oude dingen naar de kringloop en plaats gemaakt voor de nieuwe spullen.
Ligt dat nou aan de tijd van het jaar?

3 thoughts on “Opruimen

Comments are closed.