Graaien

Nee, geen blog over de graaicultuur in de financiële wereld. Het gaat me nu om de graaicultuur die door de grote concerns wordt gepropageerd.
De ene reclame-actie voor 3 halen-2 betalen is nog niet afgelopen, of de volgende 2 voor de prijs van 1 reclame is alweer gestart.
Vandaag viel de Bonus-folder van grootgrutter AH in de bus. Allerlei acties bij de AH-XL. Kilo’s vlees, kippen per twee en als klap op de vuurpijl 60 (zestig) eieren voor nog geen 5 euro. Wat moet een gemiddeld gezin met 60 eieren doen? Stel, pa, ma en de twee kindertjes eten 3x per week een eitje, dat zijn dus 12 eieren per week. Dan doen ze 5 weken met zo’n giga-pakket. Die eieren zijn dan al lang niet meer zo lekker vers.  Ze worden misschien wel weg gegooid. Zonde van het goeie voedsel en het voordeel is meteen naar de gallemieze. Bah!

5 thoughts on “Graaien

  1. Oh, ik zie dat het er 60 waren: dan ga ik voor nog 10 gevulde eitejs in het weekend volgens voorstel van Wieneke

  2. Hoi Els,

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik alle akties goed in de gaten hou en er mijn voordeel mee doe. Ik koop ook regelmatig wat in overleg met buurvrouwen. Verder denk ik vooruit en pas ik mij aan aan de aanbiedingen. 50 eieren is voor mijzo geregeld hoor: 2 weken eieren (dat blijft vers genoeg)= 20, 1x ommelet eten als hoofdgerecht = 30, 2 cakes baken, waarvan 1 in de vriezer = 42, 2 hartige taarten maken, waarvan 1 in de vriezer = 50.

  3. Nou, als je een feestje geeft kun je gevulde eitjes maken voor een habbekrats 🙂 Of je kunt een omelettenfeest doen met de hele straat.

Comments are closed.