Kiwi

Toen in de jaren 80 de eerste kiwi’s bij de groenteman in de schappen lagen, vond ik het een heerlijke vrucht. Ik sneed ze door en lepelde het vruchtvlees eruit. Heerlijk, frisse zacht-zoete smaak, die een beetje aan kruisbessen deed denken.

Tegenwoordig ben ik er niet meer zo enthousiast over. Het fruit dat je nu koopt, is zo hard en onrijp dat het een hele tijd duurt voor het te eten is.

Zelfs het trucje om ze samen met een appel in een zak te doen, maakt ze niet lekkerder. Vorige week at ik er weer eens een. En hoewel ik best iets zuurs weet te waarderen, kneep hier mijn mond van samen. Voorlopig dus geen kiwi meer!!

2 thoughts on “Kiwi

  1. Ik had van de week heerlijke kiwi’s gold.Wel van mijn fruitboer op het platteland. Alle fruit en groente is daar doorgaans lekkerDER.
    Gewone kiwi’s zijn ook daar matig helaas.

  2. Dat moet met een banaan en niet met een appel, maar dan nóg duurt het wel een dag of twee voordat zo’n keiharde te eten is.

Comments are closed.