Al hou ik erg van koken, soms wil ik het ook wel eens eenvoudig houden. Dit recept kwam ik tegen bij “Eatwithsarah” op Instagram.
Het is een doodsimpel recept, wat je ook nog eens met het grootste gemak kunt aanpassen en/of uitbreiden. Ikzelf voegde nog wat olijven en kappertjes toe en een blikje tonijn op water.

Kritharaki of orzo is pasta in rijstkorrelvorm. Je hebt er niet veel van nodig. Heb je het niet in huis, dan kun je natuurlijk ook andere pasta nemen, zoals elleboogjes of fussili.
Voor 2 porties:
150 g Kritharaki of orzo
1/2 Paprika
1/2 komkommer
1/2 pakje Feta
1/2 ui
Dressing:
3 eetl. olijfolie
1 eetl. witte Balsamico azijn
1 theel. mosterd,
1 theel. honing
1 knoflookteentje
1 theel. zoet paprikapoeder
zout en peper naar behoefte
De pasta koken op de gebruikelijke manier, afspoelen met koud water en in een grote kom doen.
Paprika, komkommer, Feta en de ui klein snijden en aan de pasta toevoegen.
Voor de dressing de olie, azijn, mosterd, honing, knoflook, per en zout door elkaar mengen.
De dressing door de pasta en groenten mengen.
EET SMAKELIJK!!
Ik houd van simpele recepten, dus dit is heel welkom : )
Ziet er lekker uit, ik houd van orzo en eet het regelmatig.
Klinkt lekker, ziet er goed uit!
Lie(f)s.
Lijkt me heerlijk!
Smakelijke groet,
Ziet er in ieder geval goed uit…