Activiste

Het is niet gemakkelijk om in deze hectische tijd te leven. Er wordt aan alle kanten aan je getrokken, een beroep op je gedaan. Verplaats ik me wel milieubewust, eten we niet te veel vlees? Kan het nog zuiniger, groener, beter, goedkoper….?

Je zou er slapeloze nachten van kunnen krijgen. Zo ver is het gelukkig niet met mij. Ik slaap nog prima,. Maar ook ik maak me zorgen of het allemaal wel goed gaat met deze wereld.

Maar toen ik laatst de strip van Jan, Jans en de kinderen las, was ik al snel gerust gesteld. Iedereen kan een activist zijn, want elk gebaar kan helpen.

Dus boodschappen doen, dat gebeurt bij ons zeer bewust. Bij voorkeur geen van verre landen ingevlogen groente of fruit, het liefst biologisch en onbespoten. Zonder kleur- of conserveringsstoffen. Niks weggooien, maar alles opgebruiken.

Het gaat er tenslotte niet om dat iedereen grootse handelingen verricht. Nee, het kan heel goed klein beginnen. Als we allemaal mee doen, dan wordt het vanzelf beter. Gewoon klein beginnen dus!

Ik ben daar alvast mee gestart… eens kijken wie er allemaal volgen…. 😉 😉 😉

5 thoughts on “Activiste

  1. Vermijd ook palmolie. Het is niet alleen slecht voor de regenwouden, maar ook voor jezelf.

  2. Al jaren eten wij bewust, geen pakjes en zakjes, geen sperciebonen in de winter. Alle boodschappen, ook de huishoudelijke machines, worden door ons op het dorp gekocht. Geen overbodig transport, van ons en van de leverancier en als iedereen dat doet blijven de winkels in de kleinere dorpen bestaan.

Comments are closed.