Boek

Al vaker las ik met veel plezier een boek van Santa Montefiore. Dit keer las ik “Een tijdloze liefde”.

Santa Montefiore: Een tijdloze liefde

Natuurlijk staat liefde en verliefdheid in het middelpunt van dit boek. Het begin is redelijk voorspelbaar. Evelina, dochter uit een arm maar adellijk gezin, wordt verliefd op een kleermakerszoon.

Maar dat is in de jaren 30, als de wereld op zijn kop staat, Hitler aan de macht komt en Mussolini de scepter zwaait in Italië.

Wat er komen gaat weet niemand, maar wie maakt daarover zorgen. Zeker geen twee verliefde tieners. Tot de harde werkelijkheid doordringt.

Jaren later is Evelina naar Amerika geëmigreerd, is met een lieve welgestelde man getrouwd en heeft ze drie kinderen. Ze is redelijk gelukkig, maar denkt nog vaak met weemoed terug aan haar jeugdliefde. Helaas, die heeft de oorlog niet overleefd.

En dan komt haar hele leven op losse schroeven te staan. Is er een oplossing voor zo’n immens probleem?

Fijn boek voor heerlijke uurtjes prettig lezen.

3 thoughts on “Boek

  1. Toevallig lees ik van deze schrijfster nu In de schaduw van het palazzo. Een makkelijke weggelezer. Ik ga De tijdloze liefde ook maar op.mijn lijstje zetten. De titel nodigt mij niet uit naar jouw recensie wel.

  2. Ik ken haar naam, maar ik heb nog nooit iets van haar gelezen. Moet ik misschien maar eens veranderen. Ik heb je vorige boek ook gelezen, was een lekker boek

Comments are closed.