Plant

Een paar maanden geleden kreeg ik deze plant cadeau van zoon en schoondochter. Hij was toen wel een klein beetje kleiner, want hij groeit als kool.

Het is een Ctenanthe, een soort Calathea. Ik dacht dat het een lastige plant zou zijn, maar tot nu toe lijkt dat niet zo te zijn.

Hij verlangt geen zon. Dat komt mooi uit, want op het tafeltje waar hij staat komt de zon nooit. Wel is het er licht, omdat het dicht bij de schuifpui is. Verder verlangt hij maar één keer in de week een flinke scheut water en een keertje per maand wat mest. Hij mag gesproeid worden, wat ik natuurlijk zo nu en dan doe. Maar elke dag verlangt hij dat dan weer niet.

‘s-Morgens zijn de bladeren wat naar beneden gericht, maar tegen de avond lijkt het wel of hij zich opricht. Het schijnt dat als je heel stil bent, je dat bewegen van de bladeren kunt horen. Maar dat is te subtiel voor mijn oren.

Nu nog kijken hoe hij zich in de winter houdt. Dat kan misschien wel een beetje lastig worden, zo naast de convectorput. Maar dan zoek ik wel weer een andere plek.

5 thoughts on “Plant

Comments are closed.