Succesje

Al langer probeer ik zo palmolie-vrij mogelijk te leven. Helemaal ontlopen kan ik het niet altijd. Maar zo min mogelijk moet haalbaar zijn.

Het betekent altijd de etiketten lezen en heel veel producten niet kopen. Beschuit was zo’n artikel. We hadden één soort palmolie-vrij gevonden, bij Albert Heijn. Volkoren beschuit, prima! En dat eten we dus dan ook al lang, bijna elke dag.

Maar een mens wil ook wel eens wat anders. Jammer, want alle andere soorten beschuit bevatten palmolie, ook die van Bolletje.

Maar kijk, ineens stond daar een heel vak vol met rollen beschuit zonder palmolie. En kunnen we proeven welke ons het best bevalt.

Nou geloof ik niet dat én AH én Bolletje hun oren hebben laten hangen naar mijn mening alleen. Maar het voelde toch als een klein succesje. Want de beschuit is nu niet alleen beter voor een mens, maar ook voor het milieu. En ook daar helpen alle beetjes. Duim omhoog!

8 thoughts on “Succesje

  1. Goed dat je dit op je blog zet Els, palmolie is slecht. Waarom wordt ons die palmolie zo opgedrongen, wie wordt hier rijk van?

  2. Goed van je Els. Ik moet al op veel letten ivm voedselintolerantie, kan dit er ook nog wel bij.

  3. Nog even en we mogen helemaal niets meer eten.
    Ik let echt op heel veel dingen.
    Op palmolie heb ik nog nooit gelet.

  4. Lastig hè, dat letten op die priegelkleine lettertjes, daar weet ik alles van 😉 Ik eet al een tijdje margarine van The Flower Farm, die is palmolievrij. Vind het zelfs lekkerder dan de roomboter die ik eerst altijd smeerde

  5. Wij zijn daar ook mee bezig. Zo hebben we ook zeep zonder palmolie en microplastics. Het is geen dove, maar het volt wel goed. ook de was doen we inmiddels op een natuurlijke wijze. En inderdaad alle kleine beetjes helpen want het aanbod wordt steeds groter. Het kan dus wel…

Comments are closed.