Niet leuk

Ik weet het, mondkapjes zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Zelf draag ik er zo min mogelijk een, want echt veel uitmaken doet het niet. Dat is te zien aan alle cijfers van de ons omringende landen. Maar goed, helemaal vermijden kan ik het niet.

Maar ik stoor me wel aan de uitingen die ik her en der zie. Dat een woningbedrijf zijn reclamefolders verlucht met verkoopsters met mondkap, gaat me dan ook iets te ver.

Het is mijn mening, niemand hoeft het met mij eens te zijn. Maar ik vind het een begin van “dehumanisering” en daar word ik niet gelukkig van.

10 thoughts on “Niet leuk

 1. Ik ben bang dat mondkapjes misschien voor sommigen, veel van ons blijvend zullen zijn.
  Niet voor mij, niet voor ons.
  Maar….ik weet niet.
  Gister toen wij de jongetjes gingen halen moesten we een mondkapje op, op de speelplaats, in de vrieskou.
  Dus…..ik weet niet.

 2. Inderdaad nogal bespottelijk, die foto. En hoe mensen die krengen gebruiken is helemaal komisch, maar goed, in winkels doe ik braaf mee hoor

 3. Baat het niet, schaden doet het ook niet… Maar ik wordt langzaam aan ook allergisch voor het dragen van zo’n masker,

 4. zelfs op de parkeerplaats van de supermarkt moet je een mondkapje dragen. Of het wel/niet helpt? Denk van wel, de cijfers in Duitsland gaan de goede kant op. In (tand)arts praktijken komen zo goed als geen besmettingen voor en daar worden sinds jaar en dag altijd (medische) mondkapjes gedragen. Wel een kwestie van goed dragen, die dingen, en dus niet onder de neus …..

Comments are closed.