Moestuintje

Enthousiast begonnen met de moestuintjes, zoals zovelen, maar inmiddels tot de ontdekking gekomen dat mijn groene vingers toch minder groen zijn. Een deel van de kleine potjes hebben het leven gelaten. De radijs bleef bij dunne sprietjes, geen knolletje te ontdekken. Spinazie kwam nauwelijks op en andijvie deed het aanvankelijk prima, maar verlepte na een paar weken. En toch gaf ik ze regelmatig water, sprak ze toe, aaide ze zelfs zo nu en dan. Kortom, ik heb ze met liefde opgekweekt!

Het lijkt heel wat. Maar dit is over van mijn vele pogingen: zes tot zeven worteltjes, die er wel heel veel belovend uitzien, drie tomatenplanten, wat peterselie en wat basilicum. Alles natuurlijk onbespoten en zuiver biologisch!! Maar helaas niet genoeg. Dat wordt dus hongeren deze zomer of toch maar weer kopen bij de grootgrutter.

Nee, dan die knoepers van radijzen bij Bettie. Je zou er jaloers op worden 😉 😉 😉

 

 

 

5 thoughts on “Moestuintje

  1. Bij verreweg de meeste mensen is het toch niets of niet veel geworden. Voor kinderen is dit extra teleurstellend en kan hun motivatie om zelf iets te laten groeien geheel wegnemen. AH had er veel beter aan gedaan om niet zoveel ’tuintjes’ te geven, maar wel grotere en van betere kwaliteit. Zaaien is sowieso erg moeilijk en nadat ik zo’n dingetje eens had bekeken wist ik meteen dat het toch op een teleurstelling zou uitlopen. Beter om plantjes bij de kwekerij te kopen. Dat kost niet veel en het resultaat is stukken beter.

  2. Hier deed de spinazie het prima, maar veel zaad van andere AH-potjes waren van matige kwaliteit. Wat wel belangrijk is, is dat je in het begin sproeit/spuit om de aarde nat te houden en niet giet. Je krijgt dan een gelijkmatigere ontwikkeling van de plant en niet veel groen met niks eraan. zie annemieksmijmeringen.blogspot.nl/2015/04/mijmering-49-pasen-en-een-gehandicapt (je kunt geen links plaatsen bij jou dus deze zin even kopiëren en googelen

  3. Blijven proberen, het is toch zo leuk, je eigen groenten telen. Ga niet zaaien als je niet zulke groene vingers hebt, maar koop plantjes bij een goede kweker. De planten hebben wel veel zon nodig. Succes!

Comments are closed.