beste stuurlui

Wat er ook gebeurt, er zijn altijd mensen die vinden dat het beter had gekund, anders had gemoeten.
En nu was het niet anders. Na de ramp met vlucht MH017 waren er vooral zoveel berichten in de social media. Het kabinet moest dit, de regering moest zo, Rutte had beter…, Opstelten had niet zo… , waar bleef een steviger aanpak…
Het zijn meestal de mensen die aan wal staan, de beste stuurlui natuurlijk. Maar als je echt aan het roer staat, dan moet je schipperen, laveren tussen vele klippen (om de metafoor nog maar even te gebruiken).
Of de beslissingen die de laatste dagen genomen werden, ook werkelijk de juiste zijn, zal de geschiedenis leren.
Maar ik denk dat het belangrijkste gelukt is, namelijk de slachtoffers zo snel mogelijk naar Nederland brengen. Dat zoiets voor velen te langzaam ging, is begrijpelijk. Dat we tandenknarsend de lompheid en schaamteloosheid van de seperatisten hebben moeten aanzien, witheet van woede om zoveel gebrek aan respect, was onverdraaglijk.
Maar had het anders gemoeten? Hoe dan? Met de vuist op tafel, grote woorden, waardeloze dreigementen?
Nee, de regering heeft gedaan wat nodig was en kon. En in het bijzonder Mark Rutte heeft onder de gegeven omstandigheden de rust en waardigheid behouden, die past bij een regeringsleider.  Zeer prijzenswaardig!!

One thought on “beste stuurlui

  1. Ze waren daar achter in OekraÏne natuurlijk vreselijk bang geworden als Rutte met de vuist op tafel had geslagen.
    Nee hoor, ze hebben het prima gedaan.

Comments are closed.