Prikkelbaar

Een overgevoelig tiepje ben ik, ik zeg het maar even. Er hoeft geen naadje scheef te zitten of een bloesje wat slordig tussen de broek- of rokband gestopt. Ik heb er last meteen van. Vandaar dat ik altijd naarstig op zoek ben naar naadloos ondergoed. Het liefst van zijde, maar een zachte soort katoen kan ook. Geen kunststof, dat ademt niet en plakt teveel.
Laatst had ik een leuk hemdje gevonden, geheel naadloos, met een beschaafd kantje en ook nog zo lang, dat het mijn ruggetje warm hield.
Ik dus blij. Want ik mag dan lastig lijken, ik ben toch redelijk snel tevreden. Maar wat blijkt? Heeft de fabrikant er een labeltje met wasvoorschrift in genaaid en dat was van een soort stof met de aaibaarheid van rozendoornen. Geen halve minuut kon ik het geprikkel op mijn rug velen. Uit met dat ding en waar is de schaar? Hup, hup, labeltje weggeknipt en zelfs de laatste restantjes draad eruit gepeuterd.
Daar moet ik dus voortaan ook nog op letten!!