Nooit te oud?

“Vrouw van 63 bevalt van eerste kind”. Het was op het Journaal van gisteren, met een interview van de kersverse moeder. Tja, van mij mag ze, maar ik hoef niet meer.

Zelf was ik een nakomertje, met één zus die 18 jaar ouder was. Ik had een fijne jeugd, maar als puber realiseerde ik me vaak dat mijn ouders toch een heel andere kijk op de wereld hadden dan de ouders van vriendinnetjes. Ze waren niet zo modern als ik wel wilde, al werd die mening zeker ook door pubergevoelens gekleurd.

Maar nu nog moeder worden, als je eigenlijk de leeftijd hebt om al een tijdje oma te zijn? Technisch kan het, maar moet het dan ook maar gebeuren?

3 thoughts on “Nooit te oud?

  1. Tja, ik weet het niet.
    Aan de ene kant gun ik ieder alles wat ie wil, dus ook een kind op dr 63e. Moet ieder in principe zelf weten. Maar als ik dan denk aan alle trucs die moeten worden uitgehaald, om het zover te laten komen, (zwanger te worden dus,) denk ik, nee, hartstikke tegennatuurlijk. Niet aan beginnen. En wat te denken van zo’n kind, dat op haar 12e een moeder van 75 heeft. Of op dr 17e een moeder van 80 (als die dan nog leeft). Nee, er wordt wel een hele zware taak op de schouders van zo’n kind gelegd. En er is geloof ik ook nog eens geen vader, die het een en ander kan opvangen… Nogmaals, ik weet het gewoon niet… Hoewel, ik weet het wel, gewoon niet doen!

  2. Alles kan tegenwoordig, maar moet alles maar kunnen? Ik vind zelf van niet, maar goed…. deze mevrouw kwam op mij best intelligent over. Haar argumenten sneden zelfs wel hout, ze had er echt lang over nagedacht. Haar kind komt in een liefdevolle omgeving terecht en dat kun je niet zeggen van een kindje dat bijvoorbeeld tijdens een one night stand van verslaafde criminelen verwekt wordt.
    Oudere ouders? Ik weet er alles van, want ook ik was een nakomertje. Zus 19 en broer 15 jaar ouder dan ik. Mijn ouders waren toevallig jong van hart en geest en ook heel verstandige mensen. Daarbij: ik was zelf niet zo’n opstandige puber en ging al vroeg mijn eigen gang …. dus dat ging allemaal heel goed. Niets is zwart/wit en alle omstandigheden zijn anders.

  3. Ik vind dat het niet moet gebeuren. Maar ja, ik heb makkelijk praten met drie kinderen. En ik kreeg wel de indruk dat de moeder alles heel goed had overwogen. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat het een raar mens zou zijn. Maar dat was niet zo.

Comments are closed.